Rengöring badkar – Så får du bort badkarsringen

så rengör du ditt badkar och får bort badkarsringen enklast

Så rengör du badkarsringen enklast

Människor städar sällan deras badkar och badrum eftersom det är smutsigaste platsen i huset. Istället brukar folk lägga sina mustiga kläder i badrummet vilket skapar illaluktande lukt. Denna lukt gör ditt badrum väldigt obekvämt att vistas i, och det är därför du bör regelbundet rengöra ditt badrum.

Så här rengör du badkaret rent från smuts och avlagringar

Den viktigaste delen att rengöra är badkaret och handfatet. Har du någonsin sett en fläck i ditt badkar? Det kan orsakas av din badtvål. Om du lämnar denna fläck obehandlad så blir den svårare att ta bort. Du kommer att behöva hjälp från en professionell rengörare vilket kommer att stå dig dyrt.

Om du vill ta bort fläckarna bör du förbereda dig med ditt allrengöringsmedel och en borste. Du kan också använda dig av en blandning av varmvatten och diskmedel istället för allrengöringsmedel. Spraya blandningen på fläckiga ytor i och runtom badkaret, låt det stå några minuter och skrubba sedan bort det ordentligt med borsten.

Badkarsrengöring

Blandningen kommer att ta bort fläckarna utan att skada den skinande ytan. Dock är badkarsrengöring väldigt svårt för vissa personer med t.ex. någon funktionsnedsättning. Det är bättre om du kan förebygga dem från början. Då behöver du bara skölja badkaret efter användning.

Milt rengöringsmedel är det bästa rengöringsmedlet för akryl eller plastbadkar. När du använder milt rengöringsmedel, så kan du rengöra badkaret ihop med dina barn. Du får du även kvalitets tid med familjen. Akryl är enkelt att rengöra och anledningen till varför detta slags badkar är populärt.

Vad är en badkarsring?

Har du någonsin sett en badkarsring? Det är den otäcka fläcken längs med badkaret. Ingen oro, du kan enkelt rengöra detta med hjälp rengöringsmedel eller väteperoxid. Använd blandning av dessa direkt på ringen. Låt det sedan få torka ett tag innan du torkar bort blandningen och då försvinner även ringen med.

Kontakta vår städfirma för prisvärd städhjälp i Stockholm.